Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Datu Puti Adobo sa Gata Sauce 180 ml
Datu Puti Adobo sa Gata Sauce 180 ml

Adobo sa Gata Sauce 180 ml

€3,25
Incl. btw

Adobo sa Gata Sauce is een kant en klare saus waarmee je zelf snel en gemakkelijk de Filipijnse Adobo met kokosmelk op tafel kan zetten. Lekker met rijst en bananenbloesem.

Op voorraad (18) (Levertijd:1 - 3 dagen)
-
+

Adobo sa Gata Sauce

Deze basis saus is het zelfde als de traditinele adobo bereiding met als 1 verschil dat er aan deze saus kokosmelk is toegevoegd. Dit ene verschil maakt het welk gelijk tot een heel andere smaak sensatie. Probeer nu zelf en geniet. Natuurlijk lekker met gebakken of gekookte rijst.

Filipijnse Adobo

Dit gerecht is een zeer populair gerecht in de filipijnse keuken. Het wordt zelfs beschouwd als een officieel nationaal gerecht. Het vlees werd traditioneel geconserveerd in azijn en vervolgens gekookt om het lang houdbaar te maken. Hedendaags wordt er meer gebruik gemaakt van sojasaus, azijn, knoflook, laurier en zwarte peper. De Adobo werd traditioneel gekookt in de klei potten ook wel Palayok genoemd. Zoals met zoveel recepten in de Filipijnen is de Adobo ook per regio verschillend wat receptuur betreft, zo kan er als variant kokosazijn, rijstazijn of suikerriet azijn gebruikt worden. Er is zelfs een variant die bereid wordt zonder sojasaus, beter bekend als de adobong Puti (witte adobo). Adobo kan zowel met varkensvlees, rundvlees, kip en zelfs vis voor gebruikt worden. Naast het marineren van vlees wordt de adobo mix ook gebruikt om groente en fruit in te koken zoals aubergine, okra, bamboescheuten etc. Dit alles maakt de Filipijnse Adobo de ultieme Stoofpot. Dit gerecht is bij ieder feest wel te vinden en wordt in de meeste gevallen met witte rijst geserveerd

Bereidingswijze:

Benodigdheden:

  • 1 kip of varkensvlees in plakjes
  • 1 pak datu puti Adobo sa gata saus (180 ml)
  • 240 ml water
  • 2-3 stuks groene chili-pepers (optioneel)
  • Zout

Hoe te bereiden:

  • Meng in een pan vlees en datu puti adobo sa gata saus
  • Voeg 240 ml water toe en breng aan de kook
  • Laat het sudderen tot het vlees zacht is
  • Voeg groene chili vingers en zout naar smaak toe
  • Heet opdienen

 

Ingrediënten:

Water, kokosmelk, gehydrolyseerd soja-eiwit, suiker, suikerrietazijn, knoflook, smaakversterker E621, zwarte peper, conserverings middel E102

 

Ook bekend als: Adobo sa Gata Sauce
Land van herkomst: Filipijnen
Merk: Datu Puti
Code: 4801668605950
Inhoud: 180 ml

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »