Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Datu Puti Adobo Spicy Sauce 180 ml
Datu Puti Adobo Spicy Sauce 180 ml

Adobo Spicy Sauce 180 ml

€2,50
Incl. btw

Adobo Spicy Sauce is een kant en klare pikante saus waarmee je zelf snel en gemakkelijk de Filipijnse Adobo op tafel kan zetten. Lekker met rijst en bananenbloesem.

Niet op voorraad (Levertijd:Neem contact met ons op)

Adobo Spicy Sauce

Adobo is een populair gerecht in de Filipijnse keuken die kan bestaan uit vlees, zeevruchten of gemarineerde groente met azijn, sojasuas en knoflook. Dit gerecht wordt ook wel on-officieel gezien als het nationale gerecht van de Filipijnen. De benaming Adobo is uit het spaans overgenomen, maar de bereidingswijze is wel volledig Filipijns. Het gebruik van azijn in Filipijnse gerechten dateert uit het verleden en werd vooral gedaan om de houdbaarheid van de gerechten te verlengen. Dit was in de tijd dat de Adobo hoofdzakelijk met varken en kip werd gemaakt. De soja saus werd later aan de originele receptuur toegevoegd door invloed van de Chinese handelaars die er voor zorgde dat het zout hiermee werd vervangen. Dit gerecht werd traditioneel gekookt in kleine potten van klei, ook wel de Palayok genoemd. De ingrediënten van de traditionele Adobo kunnen per regio verschillen, aangezien iedere regio zo zijn eigen variatie heeft op het oorspronkelijke recept.

Benodigdheden:

  • 1/2 kg Kippenkoteletten, adobo gesneden
  • 1/2 kg Varkensvlees varkensbuik, in blokjes
  • 1/2 kopje Datu Puti Azijn
  • 1/2 kopje Datu Puti sojasaus
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl UFC Hele Peper
  • 1 1/2 eetlepel suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kopjes water
  • 1/4 kopje palmolie

Bereidingswijze:

  1. Marineer in een kom kip en varkensvlees in Datu Puti Azijn, Datu Puti Sojasaus, knoflook, UFC Hele Peper, suiker en laurierblaadjes gedurende minimaal 20 minuten
  2. Voeg in een pot kip en varkensvlees toe met marinade
  3. Voeg water toe en breng aan de kook
  4. Zet het vuur lager en laat 30 minuten sudderen of tot het vlees zacht is
  5. Scheid het vlees van de saus
  6. Verhit de olie in een aparte pan. Bak kip en varkensvlees tot ze krokant en goudbruin zijn.
  7. Voeg kip en varkensvlees toe aan de pan met saus.
  8. Laat nog 5 minuten sudderen of tot de saus gehalveerd is.

 

Ingrediënten:

Rietazijn, gehydrolyseerd SOJA-eiwit, suiker, smaakversterker (E621), knoflook, chili, gejodeerd zout, zwade peper, water, conserveermiddel (E211 kleurstof (E150), gistextract.

 

Ook bekend als: Adobo Spicy Sauce
Land van herkomst: Filipijnen
Merk: Datu Puti
Code: 4801668605967
Inhoud: 180 ml

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »