Dahon Ng Sili
24 jul. 2021

Dahon Ng Sili zijn de blaadjes van de pepertjes, deze worden in diverse gerechten in de Filipijnse keuken gebruikt
Pepers
17 jul. 2021

Pepers zijn er in vele soorten en maten. Zo kent men in de Filipijnen de bekende Siling Labuyo (bird's eyes chillies), of de gewone lange rode of groene pepers die bekend zijn onder de naam Siling Mahaba.
Chicharon
16 jul. 2021

Chicharon Knabbel Spek is een heerlijk snack voor tussendoor of in combinatie met een rijsttafel
Chayote
16 jul. 2021
Varkens net
18 mei 2020
Cassave
18 mei 2020

Cassave is een eetbare wortelknol met een donker bruine ruw vel en wit vlees. Het basis product voor tapioca meel
Gezouten zwarte bonen
18 mei 2020

Gezouten zwarte bonen zijn gefermenteerde sojabonen. Lekker als ingrediënt in diverse schotels.
Bitter melon
18 mei 2020

Bitter melon, ook Sopropo of Ampalaya genoemd is familie van de bij ons bekende komkommer, alleen dan wel bitterder dan komkommer.
Taugé
18 mei 2020

Taugé, is de ontkiemde groene mungboon die bij iedereen wel bekend is. De kiemen kunnen rauw den wel verhit gegeten worden.
Bananen Bloesem
18 mei 2020

De bananen bloesem is de bloem van de bananenplant en komt oorspronkelijk uit het Andes gebergte van Colombia. De bananenbloem is een grote, donkere paars-rode bloem die onderaan een tros bananen groeit.
Bamboe Scheuten
18 mei 2020

De bamboe scheut is de jonge uitloper van de bamboe plant. Bamboe is een stevig soort gras die in de Aziatische landen voor veel doeleinden gebruikt wordt.
Bagoong pasta
18 mei 2020

Bagoong is de zoute, gefermenteerde garnalen of vis paste die vaak wordt gebruikt as een smaakmaker in Filipijnse gerechten.
De Aziatische aubergine
18 mei 2020

De Aziatische aubergine laat zich makkelijk onderscheiden door zijn violet kleur en zijn lange slanke uiterlijk.
Annato zaadjes
18 mei 2020

Annato zaadjes ook wel Atsuente genoemd in de Filipijnen worden gebruikt als natuurlijk kleurmiddel voor gerechten.