Recept: Adobo gebakken rijst met boerenkoolchips

24 jul. 2021

Toko 4 All - Recept: Adobo gebakken rijst met boerenkoolchips

Adobo gebakken rijst met boerenkoolchips is een gebakken rijst variant met de smaak van Adobo in combinatie met de bladeren van boerenkool

Recept: Sinigang sa Bayabas

16 jul. 2021

Toko 4 All - Recept: Sinigang sa Bayabas

Sinigang is een Filipijns gerecht dat bestaat uit vlees of vis dat met groente wordt gestoofd in een zure bouillon. De bouillon heeft vaak een basis van water wat over blijft bij het wassen van rijst. De sinigang is een zeer goede combinatie met witte rijst. In de Filipijnen wordt dit inheemse gerecht als nationale schotel van de Filipijnen beschouwd.

 

Recept: Pancit Palabok

6 dec. 2019

Toko 4 All - Recept: Pancit Palabok

Pancit Palabok is een typisch Filipijnse gerecht dat bijna elk moment van de dag gegeten kan worden, zoals rijst.

De saus is rijkelijk op smaak gebracht met garnalen, gekleurd met de diep oranje tint van achuete (annatto), overgoten met gebakken tahoe blokjes (tofu), garnalen vlees, Tinapa (gerookte) vlokken, chicharon (varkensknabbelspek) en tenslotte bekroond met hardgekookte plakjes ei en gehakte groene uien.

Dit gerecht is in het bijzonder geschikt voor de kerst, deze extra-speciale noedels verdient een ereplaats in de Filipijnse keuken en is zeer geliefd bij de meeste familie reünie feesten.

Recept: Caldereta

19 mei 2019

Toko 4 All - Recept: Caldereta

Een van de favoriete Filipijnse gerechten is de Kaldereta of Caldereta. Het is een hartige vleesgerecht die kan bestaan uit chevon (geitenvlees), rundvlees of varkensvlees gecombineerd met aardappelen, wortelen, tomatensaus, en lever  of lever plakken. Dit is een populair gerecht die geserveerd wordt tijdens speciale gelegenheden.