
Wit porseleinen vijzel met stamper 10 cm
Vijzel met stamper in een mooie porseleinen uitvoering.
Vijzel met stamper
Dit is om ingrediënten te kneuzen of te vermalen tot poeder. Van zachte ingrediënten worden vaak boemboe's of curry pasta's gemaakt. Deze vijzels zijn gemaakt van porselein, het voordeel hiervan is dat het weinig of geen luchtjes opnemen. Het is makkelijk schoon te maken en je hoeft niet bang te zijn dat het naar afwasmiddel kan gaan smaken.
Welke vijzel?
Er zijn verschillende soorten vijzels, maar wat is nu het makkelijkste voor je? De kleine vijzels worden vaak gebruikt voor snelle kleine handelingen zoals het kneuzen van korianderzaad of kruiden. De Grote vijzels worden gebruikt voor het maken van boemboe's. Voor dit geld hoe groter en zwaarder vijzel hoe steviger en makkelijker het stampen gaat.
Eerste gebruik
Voor het gebruik moet je de vijzels altijd goed schoonmaken met heet water en afwasmiddel.
Waar kun je de vijzels voor gebruiken?
- Harde dingen als specerijen en zaadjes
- Noten
- Gember, citroengras
- Ui, knoflook
- Tamarinde
- In uw winkelmandje zitten producten die van glas zijn gemaakt, wees u er alstublieft bewust van dat dit op eigen risico is.