Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Bagoong Ginisang Spicy 250 gr
Bagoong Ginisang Spicy 250 gr

Bagoong Ginisang Spicy 250 gr

€5,55
Incl. btw

Bagoong Ginisang Spicy is een pittige roer gebakken garnalen pasta. Deze pasta is een ingrediënt in heel veel Filipijnse recepten maar kan ook als bijgerecht gegeten worden.

Niet op voorraad (Levertijd:Neem contact met ons op)

Bagoong Ginisang Spicy

Bagoong Gebakken Garnalen Pasta is een begrip in de Filipijnse keuken. Deze kleine garnaaltjes zijn gebakken met knoflook en uien. Dit product wordt veel gebruikt in typisch Filipijnse maaltijden. Voor het consumeren dient u de bagoong nog wel te verhitten.

Garnalenpasta's

Garnalenpasta's worden al eeuwenlang in Zuidoost-Azië en Zuid - China gemaakt. Er bestaan, in principe, twee vormen van garnalenpasta. Éen ondoorzichtige variant die ook wel trassi(e) wordt genoemd en een doorzichtige, gelatineuze variant die in het Maleis en Indonesisch Petis Udang en in het Filipijns Bagoong wordt genoemd.

Productieproces

Het productieproces van de ondoorzichtige variant bestaat er uit dat rauwe garnalen (meestal eerst) vermalen worden waarna het met zout (en soms suiker) wordt vermengd. Men laat het dan enige tijd fermenteren. Tijdens of na de fermentatieperiode wordt het gedroogd in de zon. De meeste Indonesische en Maleisische garnalenpasta's worden dan tot koeken samengeperst en eventueel verder te drogen gelegd. Bij de Chinese en Thaise garnalenpasta's worden de gedroogde koeken eerst weer vermalen voordat zij verkocht worden. Bij de doorzichtige variant worden fijn vermalen garnalen eerst vermengd met zout, suiker en bloem waarna het wordt gefermenteerd tot een pasta. Deze stroperige, doorzichtige, variant wordt natuurlijk niet gedroogd.

Beide varianten kunnen het beste bewaard worden in een goed afgesloten potje (glas of PET). Traditionele garnalenpasta's zijn door hun hoge zoutgehalte lang houdbaar. Ze kunnen zeer goed op kamertemperatuur bewaard worden omdat ze werden ontwikkeld in tropische landen waar, voor de moderne tijd, koelkasten uiteraard niet voorhanden waren.

 

Ingrediënten:

Garnalen (schaaldieren), zout, maïsolie, rietsuiker, azijn, peper, knoflook

 

Ook bekend als: Sauteed shrimp Paste, Ginisang Bagoong, Crevette Sautée Piquant
Land van herkomst: Filipijnen
Merk: Barrio Fiesta
Code: 737552870453
Inhoud: 250 gr (8.8 Oz)

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »