Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Bumbu Satai Padang kruiden mix 100 gr
Bumbu Satai Padang kruiden mix 100 gr

Bumbu Satai Padang kruiden mix 100 gr

€5,25
Incl. btw

Bumbu Satai Padang kruiden mix is een kant en klare kruiden mix om saté padang te maken. Gemakkelijk en snel te bereiden.

Niet op voorraad (Levertijd:Neem contact met ons op)

Bumbu Satai Padang kruiden mix

Saté padang is een saté specialiteit uit de minangkabau keuken. De sate wordt meestal gemaakt van rundvlees dat in kleine blokjes wordt gesneden, maar soms gebruikt men ook kip, geit of lams/schapen vlees. De kenmerkende dikke gele pikante saus wordt traditioneel o.a. gemaakt van rijstmeel, bouillon, kurkuma, gember en knoflook, koriander, laos, komijn. Deze moeite blijft u allemaal bespaard mer deze heerlijk kruiden mix die niet alleen praktisch is maar ook lekker en gemakkelijk. Deze mix hoeft niet te worden gebakken of te worden aangevuld met andere smaakmakers.

Benodigdheden:

  • 500 gr rundvlees
  • 500 gr mix van inwendige organen van de koe (lever, tong, hart)
  • 2 liter water, om het rundvlees te koken
  • 1 pakje rijstmeel (meegeleverd in doos). vermengen met een beetje water
  • 1 zakje munik saté padang-stijl kruiden
  • 2 stengels kurkuma bladeren (optioneel)

Bereidings

  1. Scheid munik instant kruiden in 2 delen (gelijke hoeveelheid). Het eerste deel van de kruiden is voor het smeren van rundvlees en inwendige organen. De tweede is voor de jus
  2. Kook rundvlees en mix van de interne organen van de koe
  3. Kook op laag vuur tot het gaar is (laat water ongeveer 600 cc water staan)verwijder en laat goed uitlekken
  4. Rundvlees gesneden en mix van orgaanvlees in een kubusvorm, dan met het eerste deel insmeren met munik saté padang instant kruiden, goed mengen
  5. Pons het gesneden rundvlees en meng het orgaanvlees tot een satéstokje (3-4 stuks), gril even en haal eruit
  6. Voor jus: meng het tweede deel van de kruiden en het rijstmeel met het resterende water, voeg de kurkumablaadjes toe en meng goed. Kook tot het kookt
  7. Serveer saté padang met de jus

Goed voor 35 stokjes

 

Ingrediënten:

Rode Chilipeper, citroengras, knoflook, sjalot, zout, suiker, plantaardige olie, kurkuma, peper, karwij, smaakversterker E621 benzoaat conserveermiddel

 

Ook bekend als: Bumbu Satai Padang seasoning mix
Land van herkomst: Indonesië
Merk: Munik
Code: 8994196700436
Inhoud: 100 gr.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »