Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Sarap Pinoy Ginataang Bilo-Bilo 200 gr
Sarap Pinoy Ginataang Bilo-Bilo 200 gr

Ginataang Bilo-Bilo 200 gr

€3,25
Incl. btw

Ginataang Bilo-Bilo is een traditioneel Filipijns dessert dat wordt bereid met behulp van glutineuze rijstballen en kokosmelk. Dit heerlijke en bevredigende gerecht is populair in de Filipijnse keuken.

Op voorraad (3) (Levertijd:1 - 3 dagen)
-
+

Ginataang Bilo-Bilo

Ginataang Bilo-Bilo is een traditioneel Filipijns dessert dat wordt bereid met behulp van glutineuze rijstballen en kokosmelk. Dit heerlijke en bevredigende gerecht is populair in de Filipijnse keuken en wordt vaak gegeten als tussendoortje of als dessert na de maaltijd.

Het gerecht dankt zijn naam aan de belangrijkste ingrediënten: "ginataan" verwijst naar het gebruik van kokosmelk als basis, en "bilo-bilo" verwijst naar de kleine balletjes van glutineuze rijst die worden gebruikt in het gerecht. Deze rijstballen worden ook wel "bilo-bilo" genoemd en kunnen worden vergeleken met mochi, een kleverige rijstcake.

Om Ginataang Bilo-Bilo te maken, worden de bilo-bilo (rijstballen) gemaakt door het mengen van glutineuze rijstmeel met water om een deeg te vormen, dat vervolgens wordt gerold tot kleine balletjes. Deze rijstballen worden gekookt in kokosmelk samen met andere ingrediënten zoals tapioca-parels, jackfruit, zoete aardappel, bakbanaan en zelfs jonge mais. Het mengsel wordt vaak gezoet met suiker om de zoete smaak van het dessert te benadrukken.

Het resultaat is een romig en zoet gerecht met een heerlijke textuur dankzij de kleverige rijstballen en de zachte kokosmelk. De toevoeging van verschillende ingrediënten zorgt voor een interessante combinatie van smaken en texturen, waardoor Ginataang Bilo-Bilo een favoriet is bij veel Filipino's en liefhebbers van de Filipijnse keuken. Het wordt vaak genoten als comfort food en is vooral populair tijdens feestelijke gelegenheden en koudere dagen vanwege de warme en vullende aard.

 

Bereidingswijze:

Benodigdheden:

  • 1 doos Sarap Pinoy Ginataang Bilo-Bilo 200g
  • 1/2 kopje water voor Bilo-Bilo Mix
  • 1/2 kopje water voor Kokosroompoeder
  • 4 kopjes water om te koken
  • 1 kopje fijne suiker
  • 1 kopje gehakte rijpe banaan
  • 1 kopje gehakte paarse yam of camote
  • 1 kopje jackfruit reepjes
  • 1 kopje tapioca parels

Instructies:

  1. Zet 2 eetlepels Bilo-Bilo Mix apart.
  2. Maak een deeg door de resterende Bilo-Bilo Mix te mengen met 1/2 kopje water.
  3. Vorm het deeg met de hand tot balletjes van ongeveer 1/2 inch groot.
  4. Los in een kom het Kokosroompoeder en de twee eetlepels Bilo-Bilo Mix op in 1/2 kopje water.
  5. Breng 4 kopjes water aan de kook en voeg ongeveer 1 kopje fijne suiker toe, of voeg meer suiker toe naar smaak.
  6. Voeg de gehakte paarse yam of camote en tapioca parels toe. Laat sudderen om te koken.
  7. Doe de deegballetjes, gehakte banaan en jackfruit reepjes in het kokende water. Laat sudderen tot de balletjes boven komen drijven.
  8. Roer het opgeloste kokosmengsel erdoor. Laat nog een minuut sudderen of tot de soep dikker wordt.
  9. Serveer warm.

 

Ingrediënten:

Kleefrijstmeel, kokospoeder (kokospoeder en maltodextrine)

 

Ook bekend als: Ginataang Bilo-Bilo, Glutinous Rice Ball in sweetened coconut milk ready mix
Land van herkomst:
Filipijnen
Merk:
Sarap Pinoy
Code:
4800552169097
Inhoud:
200 gr (7.1 oz)

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »