
Pininyahang Adobo 180 ml
Pininyahang Adobo is een kant en klare saus waarmee je zelf snel en gemakkelijk de Filipijnse Adobo met ananas smaak op tafel kan zetten.
Pininyahang Adobo
Adobo is een populair gerecht in de Filipijnse keuken die kan bestaan uit vlees, zeevruchten of gemarineerde groente met azijn, sojasuas en knoflook. Dit gerecht wordt ook wel on-officieel gezien als het nationale gerecht van de Filipijnen. De benaming Adobo is uit het spaans overgenomen, maar de bereidingswijze is wel volledig Filipijns. Het gebruik van azijn in Filipijnse gerechten dateert uit het verleden en werd vooral gedaan om de houdbaarheid van de gerechten te verlengen. Dit was in de tijd dat de Adobo hoofdzakelijk met varken en kip werd gemaakt. De soja saus werd later aan de originele receptuur toegevoegd door invloed van de Chinese handelaars die er voor zorgde dat het zout hiermee werd vervangen. Dit gerecht werd traditioneel gekookt in kleine potten van klei, ook wel de Palayok genoemd. De ingrediënten van de traditionele Adobo kunnen per regio verschillen, aangezien iedere regio zo zijn eigen variatie heeft op het oorspronkelijke recept. Deze variant is onderscheidend door de toevoeging van ananas aan de ingrediënten.
Benodigdheden:
- 1 kg Gesneden kip of varken
- 1 pak datu puti pininyahang adobosaus 180 ml
- 240 ml water
- Zout
Bereidingswijze:
- Meng in een pan vlees en datu puti pininyahang adobosaus
- Voeg 240 ml water en bananenbloesems toe, breng het aan de kook
- Blijf sudderen tot het vlees zacht is, voeg zout naar smaak toe.
- Heet opdienen met witte rijst en eventueel gekookt ei
Ingrediënten:
Water, ananassap, rietsuikerazijnt suiker, gehydrolyseerd soja-eiwit, ui, zwade peper, mononatriumglutamaat E621, knoflook en natriumbenzoaat als conserveermiddel
Ook bekend als: Pininyahang Adobo, Ananas, pineapple
Land van herkomst: Filipijnen
Merk: Datu Puti
Code: 4801668605981
Inhoud: 180 ml