Sambal Goreng Ati Bumbu 54 gr
Sambal Goreng Ati is pikante schotel met gebakken levertjes. Met deze instant mix maak je zelf met je eigen verse ingrediënten de lekkerste Sambal Goreng Ati
Sambal Goreng Ati Bumbu
Sambal goreng is eigenlijk een gerecht die met vele ingrediënten gemaakt kan worden. De benaming sambal goreng staat eigenlijk voor gebakken sambal. Met de Indonesische benaming Ati wordt de lever bedoelt die bij deze variant meegebakken moet worden. De kruiden melange is perfect uit gebalanceerd en geeft u de mogelijkheid om iets lekker Indisch op tafel te zetten.
Benodigdheden:
- 250 g spiermaag of lever (kip of rundvlees)
- 250 gr aardappel, in blokjes gesneden, gebakken
- 65 ml dikke kokosmelk
- 100 ml water
- 3 el plantaardige olie
- Optioneel: petai bonen, rode paprikasnippers
Bereidingswijze:
- Kook de lever tot ze gaar is
- Haal uit het water en laat het afkoelen
- Snij de lever in kleine blokjes gesneden
- Doe de olie in een pan en verhit deze
- Voeg de bamboe kruiden mix (en petai bonen, indien gewenst) toe en bak deze aan voor circa 1 minuut
- Roer de in stukjes gesneden lever erdoor, roerbak nog eens voor 4 minuten
- Giet kokosmelk erbij. Laat het 10 minuten sudderen
- Roer de gefrituurde aardappel erdoor en laat het nog 2 minuten sudderen
- Serveren met rijst
Ingrediënten:
Sjalotten, knoflook, chili, laos, zout, plantaardige olie, suiker
Ook bekend als: Liver in chili gravy
Land van herkomst: Indonesië
Merk: Bamboe
Code: 8992735248173
Inhoud: 54 gr (1.9 Oz)