
Yamboon bevroren 500 gr
Yamboon bevroren is een bolvormig knolgewas. Geschild en in blokjes gesneden toe te voegen aan salades of rauwkost. Roerbakken in wokgerechten of in de soep.
Yamboon bevroren
Yamboon, ook wel bekend als Jicama, is een bolvormig knolgewas dat veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken is in de keuken. Deze bevroren variant is al klaar voor gebruik en perfect om in een handomdraai toe te voegen aan je gerechten.
Met zijn lichtzoete, knapperige textuur en neutrale smaak lijkt Yamboon op waterkastanjes, waardoor het een heerlijke toevoeging is aan salades, rauwkost, wokgerechten, of soepen. Geschild en in blokjes gesneden, biedt het een gezonde en smaakvolle twist aan zowel warme als koude gerechten.
Of je nu een frisse salade maakt of een knapperige bite wilt in een roerbakgerecht, bevroren Yamboon is een must-have in je vriezer voor een veelzijdige en smakelijke culinaire ervaring!
Yamboon
De yamboon is een snel groeiende hoge klimplant. De plant heeft knolraapachtige lichtbruine wortelstokken. De bladeren zijn ongedeeld of drielobbig. De omtrek van de bladschijf is rombisch of niervormig, tot 14 cm lang en heeft een gezaagde bladrand. De bloemen groeien in rechtopstaande, tot 60 cm lange trossen. De solitaire bloemen zijn vlindervormig, circa 2,5 cm groot en blauwachtig violet van kleur. De vruchten zijn 7-14 cm lange, tot 2 cm dikke, fijn behaarde peulvruchten. De wortelknollen worden gekookt gegeten als groente of rauw in salades verwerkt. Het vlees is wit en heeft een zoetige smaak. De knollen bevatten 10% zetmeel en 5% proteïne. In Thailand worden de knollen gegeten met vermalen cayennepeper, suiker en zout ('phrik ka kriea'). De onrijpe peulvruchten kunnen ook als groente worden gegeten. De yamboon komt van nature voor in Midden- en Zuid-Amerika.
Ingrediënten:
100% Yamboon
Ook bekend als: Bevroren hele Jicama
Land van herkomst: Vietnam
Merk: Flower Brand
Code: 8710161035149
Inhoud: 500 gr
- Standaard verzenden wij geen diepvriesproducten per post. Als u dit wenst, neem dan contact met ons op.