Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Bulaklak Varkens Vet 1100 gr
Bulaklak Varkens Vet 1100 gr

Bulaklak Varkens Vet 1100 gr

€12,95
Incl. btw

Bulaklak wordt vaak gebruikt om een soort van knabbelspek van te maken, een typisch Filipijnse delicatesse.

Niet op voorraad (Levertijd:Neem contact met ons op)

Bulaklak Varkens Vet

Bulaklak wordt in eigenlijk niet gemaakt van darmen zoals men denkt. Bulaklak bestaat eigenlijk uit de vliezen die de darmen en de andere organen met de achterkant van de buikwand verbind. Aan het dunne uiteinde van de dunne darm zit een soort van franje die  die een verbinding vormt met de vliezen. Dit franje heeft een bloem achtige vorm, vandaar de Filipijnse benaming Bulaklak (bloem). De zeer vet achtige vliezen worden gefrituurd en als delicatesse opgediend. Dit gerecht is op grote schaal in de Filipijnen op lokale markten te verkrijgen. Als men de echte rauwe versie wil kan men dit meestal vinden op de lokale markten waar vers vlees verkocht wordt. Op straat is overigens de diep gefrituurde versie makkelijk verkrijgbaar.

Hoe te bereiden:

  • Dit is een onderdeel van de inwendige organen. Dus het is heel belangrijk het net zolang te spoelen tot er geen vieze bittere geur meer afkomt.
  • De vliezen moeten worden geblancheerd met wortel, knoflook, uien, bleekselderij, peper, zout.
  • Doe de vliezen in een pan met water en zorg dat dit goed onderwater staat, breng het vervolgens aan de kook
  • Haal tijdens het koken de resten die boven komen drijven van het water weg en gooi dit weg
  • Als de bouillon helder blijft voeg dan de verse groente toe en laat deze mee koken tot het vlees/vet zacht is
  • Haal het vlees/vet uit de bouillon en laat het drogen
  • Als het droog is verhit je ruim olie in een pan en frituur je de vellen tot mooie krokante stukken.
  • Na afloop goed laten uitlekken op een zeef met een keukenrol.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »