
Ketupat Mini 30 x 20 gr
Ketupat Mini is een rijst cake builtje die kant en klaar is om te koken. Lekker in blokjes gesneden door een salade, soto of lontong, maar ook lekker in combinatie met sate en pindasaus.
Ketupat Mini 30 x 20 gr
Ketupat, Kupat of Tipat een een soort dumpling gemaakt van rijst. Dit gerecht wordt traditioneel gemaakt in gevlochten pandanblad en is vaak te vinden in Brunei, Maleisie, Indonesië en de Filipijnen waar het bekend staat onder de namen Piyoso, iranun, Maguindanaon, ta’mu, pusô, patupat. Na het koken wordt het builtje rijst open gesneden en uit de pandan bladeren gehaald. Vervolgens in stukken gesneden en gegeten als snack of als vervanging van rijst. Het wordt vaak in combinatie gegeten met rendang, opor ayam, syur labu.
Bereidingswijze:
- Spoel het pakketje rijst af
- Kook de builtjes afgedekt in ruim water voor circa 45 tot 60 minuten, de sachets dienen volledig onder water te staan.
- Roer de builtjes af en toe om
- Na het koken laat je de builtjes goed uitlekken en afkoelen
- Uit verpakking halen en in stukjes snijden en serveren met eventueel pinda saus
De Nona Mini satay rice cake is verpakt in een speciale food grade folie welke tegen temperaturen van 106°C bestand is.
Ingrediënten:
Speciaal gesecteerde rijst, zout
Ook bekend als: Kutupat Mini, Mini satay rice cake
Land van herkomst: Maleisië
Merk: Nona
Code: 9556277303975
Inhoud: 30 x 20 gr