
Adobo Humba Sauce 180 ml
Adobo Humba Sauce is een kant en klare saus waarmee je zelf snel en gemakkelijk de Filipijnse Humba op tafel kan zetten. Lekker met rijst en bananenbloesem.
Adobo Humba Sauce
Humbà, ook wel gespeld als hombà, is een Filipijns gestoofd varkensvleesgerecht afkomstig van de Visayas-eilanden van de Filippijnen. Humba is afgeleid van de Chinese rood gestoofde varkensbuik. Door de jaren heen is het uiteindelijk een vlees schotel geworden die wat smaak betreft meer richting de Filippijnse adobo alleen dan iets minder zuur en wat zoeter. Traditioneel gebruikt men varkensbuikspek die gemarineerd wordt in een marinade van sojasaus, azijn, knoflook, laurierblaadjes en zwarte peperkorrels. Het varkensvlees wordt vervolgens gebakken met knoflook tot het halfgaar en bruin is. Hierna voegt met water toe samen met de gefermenteerde zwarte bonen en muscovadosuiker en eventueel bananenbloesem. Daarna laat men het een paar uur sudderen tot het vlees zeer mals is. De schotel wordt meestal gegeten met witte rijst.
Benodigdheden:
- 1 kg Varkenspata of liempo, in plakjes
- 1 pak datu puti adobo Humba saus 180 ml
- 240 ml water
- Bananenbloesems
- Zout
Bereidingswijze:
- Meng in een pan vlees en datu puti adobo humba-saus
- Voeg 240 ml water en bananenbloesems toe, breng het aan de kook
- Blijf sudderen tot het vlees zacht is, voeg zout naar smaak toe.
- Heet opdienen met witte rijst en eventueel gekookt ei
Ingrediënten:
Water, suiker, ui, gehydrolyseerd soja-eiwit, smaakversterker E621, zwarte bonen, rode azijn, knoflook, zwarte peper, annatto, laurier, antioxidant E211, steranijs
Bevat Sojabonen en tarwe
Ook bekend als: Adobo Humba Sauce
Land van herkomst: Filipijnen
Merk: Datu Puti
Code: 4801668605974
Inhoud: 180 ml