Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Del Monte Quick N Easy Kare Kare Mix 50 gr
Del Monte Quick N Easy Kare Kare Mix 50 gr

Quick N Easy Kare Kare Mix 50 gr

€1,30
Incl. btw

Quick N Easy Kare Kare Mix van Del Monte is een kant en klare mix voor deze Filipijnse stoofpot met pindasaus. Zet eens wat anders op tafel met deze mix.

Niet op voorraad (Levertijd:Neem contact met ons op)

Kare Kare Mix

Kare-kare is een een traditionele Filipijnse stoofpot met een stevige pindasaus. De basis is traditioneel gemaakt van ossenstaart maar tegenwoordig wordt er ook vlees van de varkens, kalveren of varkens voeten voor gebruikt. Er is overigens ook een Kare Kare recept die bestaat iot schaal en schelpdieren. Zoals je kunt zien kan iedereen zijn eigen invulling geven aan dit basis recept. De benaming kare-kare komt van het woord "Kari", wat curry betekend. Het is echter totaal niet met de Indiase Curry te vergelijken aangezien het meer weg heeft van de smaak van saté saus. Het opvallende aan dit stoofgerecht is eigenlijk dat de basis ingredienten groenten zijn en niet het vlees. Het vlees is totaal ondergeschikt aan de hoeveelheid groente die in dit gerecht zitten. Als groente voegt men vaak aubergine, chinese kool, sperziebonen toe in combinatie met geroosterde pinda's of pindakaas, uien en knoflook. Het gerecht word vaak gekleurd met Annatto poeder.

Hoe te bereiden:

Benodigdheden:

  • 1/2 kg ossestaart, in stukken gesneden
  • 720 ml water
  • 1 eetlepels olie
  • 1 pakje (50 gr) Del Monte Quick N Easy Kare-Kare Mix
  • 100 gr Aubergine, gesneden
  • 100 gr kouseband, gesneden
  • 100 gr bananen hart
  • 1 streng paksoi

Bereidingswijze:

  1. Kook water, voeg de ossestaart toe, kook dan gedurende 5 minuten.
  2. Afgieten en vang de bouillon op.
  3. Voeg 3 kopjes water toe aan het vlees.
  4. Bedek deze en laat vlees sudderen tot het vlees teder is (voeg meer water toe indien nodig). Bewaar 2 kopjes bouillon.
  5. Braad het vlees in olie gedurende 5 minuten.
  6. Voeg 1 1/2 tot 2 kopjes bouillon en Del Monte Kare-Kare Mix toe. Roeren.
  7. Afdekken en laat sudderen op een lage temperatuur gedurende 5 minuten of tot de saus op dikte is, eventueel roeren.
  8. Voeg aubergine, kouseband en bananen hart toe, indien gewenst.
  9. Bedek en laat het 10 minuten koken of tot de groenten gedeeltelijk worden gekookt, af en toe roeren.
  10. Voeg de Paksoi toe. Laat het 3 minuten sudderen of tot groenten gaar zijn. Serveer met sautéed bagoong alamang en rijst

 

Ingrediënten:

Pinda's, rijstpoeder, gemodificeerd zetmeel, suiker, zout, levensmiddelen kleur E160b, antiklontermiddel E551, smaakversterkers E627, E631, natuurlijk identieke smaak E102, antioxidant

 

Ook bekend als: Pang Kare-Kare Stew Base Mix
Land van herkomst: Filipijnen
Merk: Del Monte
Code: 4800024570727
Inhoud: 50 gr (1.76 Oz)

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »