Soto Betawi Bumbu 125 gr
Soto Betawi Bumbu is een complete mix met ingrediënten om een lekkere runder Soto (betawi) met kokosmelk te maken
Soto Betawi Bumbu
Soto Betawi is een variant op de bekende Soto Ayam. Deze soto soep is een lokale variant die gemaakt wordt met kokosmelk en rundvlees. Deze soto is een maaltijdsoep die gemaakt wordt met gebakken of gefrituurd rundvlees. Lekker met witte rijst, lente uitjes, tauge, tomaat, gebakken uitjes en emping. De liefhebbers van iets pittigers kunnen natuurlijk zelf naar smaak sambal toevoegen.
Benodigdheden:
- 1 kg rundvlees (schenkel)
- 400 cc kokosmelk of koffiemelk
- 3200 cc water
- 4 Indonesische laurierblaadjes
- 1 zakje munik soto betawi kruiden
- 2 tomaten in plakjes
- 2 stengels bleekselderij in schijfjes
- 2 stengels lente-ui gesneden
- Zoete sojasaus
- Limoensap
- Gebakken sjalot
- Melinjo notenkrakers
Bereidingswijze:
- Breng water aan de kook in pan A, kook het vlees gaar, verwijder het en snij in blokjes
- Kokend water wordt weer toegevoegd tot de oorspronkelijke hoeveelheid (3200cc). Opzij zetten
- Pens en longen in pan B gaar koken (water eruit halen), eruit halen en in blokjes snijden
- Doe de soto betawi munik kruiden en laurier in pot A, goed mengen
- Giet kokosmelk of melk, breng aan de kook. Optillen
- Bereid in een serveerschaal vlees, pens, longen, tomaten, bleekselderij, lente-uitjes en zoete sojasaus.
- Giet de sotosaus erover, voeg limoensap, gebakken uitjes en frietjes toe.
- Klaar om geserveerd te worden.
Serveersuggestie:
- Voeg stukjes tomaat, aardappelkoekjes, melaats limoen/limoensap en een klein beetje ketjap toe.
- Strooi prei, gebakken sjalot en melinjo chips
Ingrediënten:
Chili pepers, sjalotjes, suiker, zout, kemiri noten, knoflook, komijn, plantaardige olie, citroengras, koriander, smaakversterker E621
Ook bekend als: Bumbu Soto Betawi Jakarta meat soto in coconut milk seasoning
Land van herkomst: Indonesië
Merk: Munik
Code: 8994196101196
Inhoud: 125 gr