Rawon Boemboe 100 gr
Rawon boemboe is een kruidige pasta om een basis te maken voor de traditionele Indonesische rundvlees soep
Rawon Boemboe
Deze Rawon boemboe is een kruiden pasta die als basis kan dienen voor de traditionele zwarte Indonesische rundvlees soep. Het oorspronkelijk recept is afkomstig uit Surabaya. De traditionele bereiding is gemaakt op basis van keluak (zwarte moeren). Dit ingredient geeft een sterke nootachtige smaak en de donkere kleur aan de soep. De soep wordt meestal geserveerd met groene bos ui, sjalotjes, rijst en gezouten ei. Natuurlijk mag de kroepoek en de sambal ook niet ontbreken.
Benodigdheden:
- 500 gr rundvlees
Bereidingswijze:
- Trek van het vlees ca. 1 liter bouillon
- Haal vlees er vervolgens uis en snij het in kleine stukken
- Doe het samen met de rawon pasta weer terug in de bouillon
- Onder af en toe roeren ca 15 minuten zachtjes gaar laten koken
- Voeg naar smaak wat zout toe
Ingrediënten:
Ui, cocosvlees, smaak versterkers E621, rode peper, palmolie, kluwanoten, zout, koriander, kruiden en specerijen, suiker, antioxidanten, tarwemeel, conserveermiddel (natrium) acetaat, natriumbenzoat, sorbinezuur, maismeel, maiszetmeel, voedingszuren (azijn)zuur, kleurstoffen (amoniak, caramel), garnalen, sojabonen, gistextract, aroma
Ook bekend als: Rawon Boemboe spice mix
Land van herkomst: Indonesië
Merk: Indonesia Baru
Code: 8712544015175
Inhoud: 100 gr