Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Bamboe Scheuten

Bamboe Scheuten

De bamboe scheut is de jonge uitloper van de bamboe plant. Bamboe is een stevig soort gras die in de Aziatische landen voor veel doeleinden gebruikt wordt.

Bamboe Scheuten

De bamboe scheut is de jonge uitloper van de bamboe plant. Bamboe is een stevig soort gras die in de Aziatische landen voor veel doeleinden gebruikt wordt.

Volwassen bamboe is zo sterk dat het in de bouw van huizen en boten gebruikt kan worden. De enige bamboe die wij hier in Nederland kennen voor hand gebruik zijn vaak de hengels en schuttingen. Bamboe heeft als eigenschap in tegenstelling tot het gras en riet dat wij hier hebben, dat het zijn energie in de wortels kan opslaan. De bamboe kan dan mits de omstandigheden ideaal zijn boven de grond explosief groeien. De scheuten zijn eetbaar en worden veel gebruikt in de Aziatische keuken.

De scheuten worden vers of voor gekookt aangeleverd. De voorgekookte bamboe scheuten zijn krokant en hebben een aromatische zoetheid. Ze zijn makkelijker in gebruik aangezien de verse bamboe scheuten vaak 1 uur moeten koken voordat ze klaar zijn voor gebruik. De ingeblikte bamboe is alleen wel iets minder van smaak en deze dienen vaak uitgelekt afgespoeld te worden alvorens men het gaat gebruiken. De Bamboe is in Nederland ingeblikt, in potjes en vacuüm verkrijgbaar. Verse bamboe scheuten kun je goed in de koelkast bewaren. Doe dit echter wel in het water en ververs dit dagelijks. Op de manier zijn de verse bamboe scheuten zeker 10 dagen houdbaar.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »